Ensense: Software Engineer(Backend & Data)

aTalent

Ensense, energian tuotantoon ja jakeluun kehitettyjä data-analytiikkaratkaisuja tarjoava SaaS-talo, etsii nyt innovatiiviseen joukkoonsa Software Engineeria. Tässä monipuolisessa tehtävässä pääset työskentelemään sekä Ensensen ohjelmistoratkaisujen että analytiikkamenetelmien kehityksessä!

Liityt osaksi alan teknisistä asiantuntijoista koostuvaa tiimiä, jonka tehtävä on auttaa energia-alan yrityksiä hyödyntämään jalostettua dataa ja luoda siten lisäarvoa koko energiantuotannon arvoketjussa. Ensensen asiakkaille toteutetut projektit ovat räätälöityjä SaaS-ratkaisuja, joiden ominaisuudet vaihtelevat asiakkaan energiajärjestelmistä ja mittaustarpeista riippuen. Räätälöitävyydellä varmistetaan ratkaisujen skaalautuvuus asiakkaiden monipuolisiin data-analytiikan tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa.

Tehtäväsi jakautuu kahteen osa-alueeseen, Ensensen data-arkkitehtuurin sekä ohjelmistoratkaisujen välille, ja pääset työskentelemään erityisesti Oskarin ja Tonin apuna näiden kahden tehtävän parissa. Käytännössä päivittäinen tehtäväkenttäsi sisältää muun muassa data-arkkitehtuurin ylläpitoon ja rakentamiseen osallistumista, varmistaen tehokkuuden, skaalautuvuuden ja tietoturvan toteutumisen. Toimit apuna asiakasdatan saumattoman ja reaaliaikaisen liikkuvuuden varmistamisessa eri järjestelmien välillä ja implementoinnissa Azure-pilveen. Lisäksi rakennat systemaattisesti ohjelmistoja itsenäisiksi ja helposti ylläpidettäviksi kokonaisuuksiksi. Osallistut keskeisessä roolissa myös ohjelmistojen strukturoidun kehityksen edistämiseen, lähdekoodin refaktorointiin ja modulaarisuuden parantamiseen. Näiden tehtävien lisäksi tärkeä osa työnkuvaasi on osallistua suoraan asiakastoimeksiantojen toteutukseen muun tiimisi tukemana. Pääasiallinen ohjelmointikieli Ensensellä on Python, minkä lisäksi käytössäsi ovat Azure-pilvi, MS SQL ja PostgreSQL.

Mikäli kokonaisvaltainen rooli energia-alan merkityksellisten teknisten ratkaisujen parissa voisi olla seuraava askel urallasi, saatat olla etsimämme henkilö. Tehtävässä menestyäksesi toivomme sinulta soveltuvaa työkokemusta vähintään muutaman vuoden ajalta, minkä lisäksi olet kerryttänyt osaamista Python-ohjelmoinnista ja pilvialustoista. Toivomme, että sinulla on mielenkiintoa päästä hyödyntämään ohjelmistokehityksen osaamistasi energia-alan murroksessa, sekä olla osana Ensensen kasvua.

Ensense tarjoaa sinulle:

 • Merkityksellisiä ja innovatiivisia projekteja sekä konkreettisen tilaisuuden toimia osana kestävää kehitystä. Ensensen tavoitteena on olla energia-alan edelläkävijä omalla markkinallaan, ja työyhteisö rohkaiseekin ideoiden esiin tuomiseen sekä luovaan ajatteluun
 • Tehtävän, jossa pääset luomaan liiketoimintahyötyä energiateollisuuden yrityksille dataan ja tekoälyyn pohjautuen
 • Avoimeen kommunikaatioon ja yhteisöllisyyteen panostavan työnantajan. Ensensellä tarjotaan tukea ja resursseja menestyksesi varmistamiseksi
 • Tehtävän, joka mahdollistaa nopean kehittymisen osaamisestasi ja kiinnostuksestasi riippuen
 • Joustavan työajan sekä etätyömahdollisuuden

Sinulta toivomme:

 • Relevanttia koulutustaustaa
 • Tehtävään soveltuvaa kokemusta ohjelmistokehityksen tehtävistä vähintään muutaman vuoden ajalta
 • Osaamista Python-ohjelmoinnista, SQL-tietokannoista sekä jonkin pilvialustan parista. Azure-osaaminen nähdään eduksi
 • Järjestelmällistä ja itseohjautuvaa työskentelytyyliä sekä halua työskennellä osana avointa ja keskustelevaa tiimiä
 • Hyviä vuorovaikutustaitoja eri sidosryhmien kanssa suomeksi ja englanniksi

Eduksesi katsomme:

 • Pandas-tuntemuksen
 • Energia-alan kokemuksen työn tai koulutuksen kautta tai mielenkiinnon alaa kohtaan

Tässä vakituisessa ja kokoaikaisessa tehtävässä työllistyt suoraan Ensensen palvelukseen. Tehtävässä aloitus on mahdollisimman pian tai viimeistään kesän 2024 jälkeen. Ensensen toimistotilat sijaitsevat Espoon Leppävaarassa ja toivomme sinulta valmiutta työskennellä toimistolta käsin yhdessä tiimisi kanssa osana joustavaa hybridimallia. Työsuhteen alkuun toivomme tiiviimpää toimistolla oloa. Palkka tehtävässä asettuu alustavasti 4000-5000 €/kk välille, ja neuvotellaan ehdokaskohtaisesti osaamiseen pohjaten.

Kiinnostuitko?

Lähetä CV:si ja hakemuksesi viimeistään keskiviikon 19.6.2024 loppuun mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta. Kerrothan hakemuksessasi myös palkkatoiveesi ja aikaisimman mahdollisen aloituspäivän. Huomaathan, että emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

Ensenseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa: https://ensense.fi/. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa aTalentin Senior Recruitment Manager Kiira Ojala (+358 50 553 7760, kiira.ojala(at)atalent.fi).

Hae nyt